T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Ekibi Özbekistan'daydı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve beraberindeki heyet, Özbekistan Gençlik İşleri Ajansının davetlisi olarak Özbekistan’ı ziyaret etti. Heyet, T3 Vakfının teknoloji ve gençlik alanındaki öncü projelerini tanıtmak ve işbirlikleri kurmak amacıyla gerçekleştirdikleri Özbekistan ziyaretinde başarılı bir dönem geçirdi.

Ziyaretin ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar ile bir araya gelen Elvan Kuzucu Hıdır, ardından TİKA’nın Özbekistan’daki Taşkent Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ali Rıza Tezcan’ı ziyaret etti. Taşkent Mimarlık ve İnşaat Üniversitesinde TİKA tarafından kurulan Cezeri-Lab Dijital Tasarım ve Üretim Laboratuvarını ziyaret ederek önemli teknolojik gelişmeleri inceledi. Turin Politeknik Üniversitesi Rektörü Olimjon To’ychiyev’i ziyaret eden Elvan Kuzucu Hıdır’a üniversite öğrencileri TEKNOFEST 2024 projelerini anlattı. Özbekistan Gençlik İşleri Ajansı Başkanı Alisher Sadullahev ile Gençler İcat Sarayında gerçekleştirilen görüşmede ajans tarafından hayata geçirilen teknoloji alanındaki projeleri dinledi. Özbekistan Gönüllüler Derneği Direktörü Shirin Abidova ile görüşen Hıdır, derneğin gönüllük alanındaki faaliyetlerini de inceledi. Özbekistan Cumhurbaşkanlığına bağlı El-Harezmi Dijital Teknolojiler Okulunda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının projelerini anlattı ve TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmalarına öğrencileri davet etti. Taşkent IT Park Müdürü Sherzod Abdurrahmanov’dan IT Park Online Üniversitesi sistemleri ve teknoloji girişimleri üzerine bilgiler aldı.

Bilim Buhara çok yakında

Bu ziyaretler kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ekibi, Özbekistan’ın çeşitli önemli kurumları ve liderleri ile görüşerek işbirlikleri için zemin oluşturdu. Gençlik İşleri Ajansı, Gönüllüler Derneği, üniversiteler ve Dijital Teknolojiler Okulu gibi kurumlarla yapılan görüşmeler, gelecekteki projeler için umut vadeden işbirliklerinin kapılarını açtı. Elvan Kuzucu Hıdır, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Özbekistan’daki gençlerle, teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyel işbirliklerini değerlendirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. T3 Vakfı olarak, bölgesel işbirliklerini güçlendirmek ve gençler arasında teknoloji alanında bir köprü oluşturmak misyonumuzun bir parçası. Bu ziyaret, gelecekteki ortak projeler için heyecan verici bir başlangıç noktası oldu” dedi.

Özbekistan Gençlik İşler Başkan Yardımcısı Dilnozaxon Kattaxonova da temaslar sonrasında T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır’a İstanbul’da ziyarette bulundu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, yürüttüğü projeler ve gerçekleştirdiği ziyaretlerle gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmaya ve Türkiye ile diğer ülkeler arasında güçlü bağlar kurmaya devam ediyor.